NAPAPIJRI PROLEĆE/LETO '24 KOLEKCIJA

POČAST OUTDOORU, URBANOJ ESTETICI I ODRŽIVOSTI

KOLEKCIJA

Napapijri sa ponosom predstavlja svoju SS24 kolekciju, inspirisanu jednim od poslednjih netaknutih rajeva na svetu, Velikim medveđim jezerom. Presecajući Arktički krug tačno u sredini Kanadskih Borealnih šuma, njegove bistre vode, oštre planinske ivice i bezkompromisni osećaj slobode pretočeni su u kolekciju koja spaja stil i performanse, outdoor estetiku i održive materijale. SS24 kolekcija posmatra putovanje i istraživanje kao okvir za dinamičan i fleksibilan način života.

 

Lagani komadi sa detaljima od recikliranja i blok stilovi boja prihvataju kreativnost kroz zabavnu i svežu estetiku. Prelazni komadi definisani su inspiracijom radne odeće zahvaljujući dinamičnom dodatku utilitarnih detalja. Prirodna paleta boja povezuje ovaj dizanerski pravac i postavlja ton za grafike inspirisane outdoorom i predmete poput novog, lagano dizajniranog vodootpornog šuškavca, kargo pantalona, dukserica, polo majica i majica. Od kačketa do rančeva i printova na jaknama i košuljama, do bermuda i utilitarnih prsluka, ovi stilovi igraju se sa klasičnom outdoor estetikom i pretvaraju je u svežu varijantu svakodnevnog oblačenja, birajući održivost kao vodeću temu.

 

FOKUS NA ODRŽIVOSTI

 

48% naše linije za proleće/leto 2024. godine napravljeno je od održivih materijala, u poređenju sa 17% u prethodnoj sezoni.

 

Ovo je značajan korak u našem nastojanju da do 2030. godine postignemo 100% materijala iz obnovljivih ili recikliranih izvora,kroz četiri strateška stuba: cirkularnost, trajnost, transparentnost i bolje izvore materijala.

 

Prihvatanje mono-materijalnost

i

Dizajniranje budućnosti cirkularne mode ostaje u samom srcu naše kreativne vizije sa "Made of One", asortimanom mono-materijalnih stilova dizajniranih za cirkularnost koristeći samo jedan materijal kako bi se olakšao proces recikliranja.

 

Smanjenjem složenosti sastava naših proizvoda, možemo produžiti njihov vek trajanja i smanjiti njihov ekološki uticaj.

 

Trajnost i transparentnost

Naša SS24 linija sadrži inovativne tkanine i tehnologije koje poboljšavaju kvalitet i trajnost naših proizvoda,istovremeno smanjujući otpad i emisije. SS24 se fokusira na Dyneema© i Cordura© kao herojske tkanine naše priče Made to Last, da podrži našu posvećenost dugotrajnim, performansama vođenim, premium materijalima, dok kroz transparentnost nastavljamo raditi na stvaranju naših proizvoda na etičan i održiv način. Pored mapa transparentnosti naših ikona, Fibretrace® i Good Earth Cotton© koriste tehnologiju blok-lanca kako bi obezbedili potpunu transparentnost duž lanca proizvodnje. Ovo nam omogućava da proverimo poreklo, sastav i put svake odeće, sve do prodavnice.