ODRŽIVOST

DIZAJN BUDUĆNOSTI CIRKULARNE/KRUŽNE MODE

Verujemo da je održivost nova kreativnost, koja inspiriše nastanak novih ideja i inovacija, unapređuje interese korisnika i društva u celini.

 

CIRCULAR DESIGN

 

Misija kružne mode koja je započeta pre tri godine sa jednim anorakom sada je proširena tako da uključuje čitav niz jakni od 100% reciklažnog materijala.⁣

 

Odabir cirkularnog dizajna je način na koji Napapijri igra svoju ulogu u društvu. Dizajnirana sa pristupom „zero-waste“, naša CIRCULAR serija utire put budućnosti cirkularne mode.⁣

 

Kada biraš Napapijri, biraš budućnost kroz održivi razvoj. ⁣

 

Nastavljamo da istražujemo mogućnosti cirkularne mode kroz INFINITY, naš originalni anorak koji se 100% može reciklirati i sada pripada porodici proizvoda pod nazivom Napapijri Circular Series. Ove jakne su prepoznatljive su po prestižnom Cradle to Cradle Gold sertifikatu, najnaprednijem svetskom standardu za bezbedne, cirkularne i odgovorne materijale i proizvode i izrađene su  od ECONYL® obnovljenog najlona. To znači da se te jakne mogu iznova reciklirati, ponovo koristiti i ponovo interpretirati.

 

CRADLE TO CRADLE GOLD Sertifikacija

 

Šta zapravo predstavlja Cradle to Cradle Gold sertifikat, najsavremeniji svetski standard za bezbedne, kružne i odgovorne materijale i proizvode?

 

Da bi dobili C2C sertifikat, proizvodi se procenjuju na osnovu ekoloških i socijalnih performansi kroz pet kritičnih kategorija održivosti: upotreba zdravih materijala, ponovno korišćenje, upotreba energije iz obnovljivih izvora, ušteda vode i socijalni kriterijumi. ⁣

 

Sa CRADLE TO CRADLE Gold sertifikatom, Napapijri je prvi brend koji je uspešno napravio potpuno cirkularni/kružni sistem proizvodnje za samo četrnaest meseci i efektivno uključio, preispitao i inovirao sve nivoe svog tehničkog ciklusa. Sa izvanrednim rezultatima koji menjaju igru ne samo za nas, već i za modnu industriju u celini ovo sertifikovanje predstavlja važan presedan u modnoj industriji.

 

BEZ KRZNA I PERJA

 

2015. godine napravili smo svoj prvi, odlučujući korak ka etičkoj modi tako što smo zabranili svo krzno i paperje iz svih naših artikala i razvili smo našu jedinstvenu Thermo-Fiber™ izolaciju, koja je lagana, topla, brzo se suši i, što je najvažnije, potpuno je animal-free.

ODGOVORNOST

 

Iz našeg lanca snabdevanja učimo gde i kako treba da se poboljšamo, kao i gde radimo kako treba. Kroz sledljivost i odgovornost, nastavljamo da radimo na stvaranju naših proizvoda na etički i održiv način.

 

ORGANSKI UZGOJEN PAMUK

 

Birati budućnost takođe znači izabrati da birate odgovorno napravljene artikle, odnosno sledite principe održive mode. Mi biramo bolja vlakna, organski pamuk, čime smanjujemo negativni uticaj na na životnu sredinu. Naša organski uzgojena pamučna vlakna usklađena su sa priznatim standardima sertifikacije sa ciljem promovisanja najboljih praksi za održavanje zdravlja ekosistema, zemljišta i društva u celini.

 

Na ovaj način želimo da odigramo svoju ulogu i ovako biramo budućnost.