NAPAPIJRI SS21

Biramo budućnost kroz održivi razvoj

Veran svoj misiji da transformiše sopstvenu ulogu u stvaranju budućnosti cirkularne mode, NAPAPIJRI predstavlja  kolekciju za proleće/leto 2021.godine kao svoju najodrživiju kolekciju do sada praveći važan iskorak u širenju Izaberi budućnost filozofije brenda. U asortimanu se nalaze cirkularna serija sa 100% reciklažnim jaknama sa prestižnim Cradle to Cradle Certified™ sertifikatom, kao i širok izbor artikala izrađenih od organskog pamuka, recikliranog poliestera i najlona.

Napapijri kolekcija za proleće/leto predstavlja multi-dimenzionalno, eklektičko istraživanje estetike pejzaža Havaja, “military“ dezene, način života u prirodi kao i održivi pristup. Nadahnuti ovim poigravanjem između starog i novog,  prirode i arhitekture,  mode i funkcionalnosti, stvorili smo kolekciju čiji su oblici i volumen inspirisani “military” motivima i odećom za planinarenje u čijoj su novoj interpretaciji korišćeni dizajn, održivost i inovacija.

Fokus kolekcija: THE WONDER

THE WONDER kolekcija je inspirisana zadivljujućom arhitekturom starog avionskog hangara u Perl Harburu koji je nedavno postao sedište američkog nacionalnog instituta za okeane. Ova zgrada u pejzažu Havaja predstavlja mesto gde se priroda, arhitektura i održivost prožimaju u skladu i poštovanju. Kolekciju jedinstvene estetike čine praktična i svestrana odeća sa urbanim izgledom. “Military” detalji su predstavljeni kroz kamuflažni dezen, našivene džepove, kontrastne materijale.

EASE – SUPIMA® kolekcija

EASE kolekcija je napravljena od prestižnog SUPIMA® organskog pamuka koji se uzgaja na malom broju farmi u svetu. Pored vrhunskog kvaliteta i udobnosti, odeća izrađena od SUPIMA® organskog pamuka zadržava svoj oblik i boju duže od običnog pamuka. Military dizajn je predstavljen pomoću boja, detalja i formi.

CIRKULARNA SERIJA – Zlatni “Cradle to Cradle™“ sertifikat

Naša kolekcija 100% reciklažnih jakni prepoznata je dobijanjem prestižnog “Cradle to Cradle™“ zlatnog sertifikata, najnaprednijeg svetskog standarda za sigurne, cirkularne i odgovorne materijale i proizvode.

Radi dobijanja ovakve vrste sertifikata proizvodi se testiraju u pet najznačajnijih kategorija – obnovljiva energija i emisija ugljenika, upravljanje potrošnjom vode, ponovna upotreba kao društvena odgovornost.

Dva modela su predstavljena u ovoj seriji – Cirkularni Rainforest, potpuno reciklažna verzija ikone brenda kao i verzija sa potpunim zakopčavanjem za poboljšanu nosivost.

Napapijri SS21 kolekciju možete pronaći u našem u online shopu ili NAPAPIJRI prodajnim objektima.